Njoftimet Premium

Paraqitur në vitin 1989, kamionçina Volkswagen Taro ishte një kopje e Toyota Hilux. Versionet e makinës me rrota të pasme u prodhuan në Gjermani dhe versionet me të gjitha lëvizjet në Japoni. Kishte disa arsye pse një makinë e tillë e pazakontë u shfaq në formacionin Volkswagen: Gjermanët donin të mbushnin hendekun në makinat e prodhuara midis Caddy të vogël dhe Transporter-it të madh dhe Toyota dëshironte ta bënte të njohur në tregun Evropian. Volkswagen Taro ishte i pajisur me motor benzinë ​​1.8 litra (82 kuaj fuqi) dhe 2.2 litra (93 kuaj fuqi). Versioni i motorit me 2.4 litra turbodiesel kishte 82 kuaj fuqi dhe pas modernizimit - 110 kuaj fuqi. Partneriteti Volkswagen-Toyota u përfundua në 1996, kamionët e fundit të modeleve Volkswagen Taro u rrotulluan nga linja e montimit në 1997.

Volkswagen Taro general form
Volkswagen Taro side view
Volkswagen Taro back view

Shitja e Volkswagen në qytete të tjera