Njoftimet Premium

Minivan i madh me rrota të përparme aktive Volkswagen Routan u prodhua nga viti 2008 deri në 2013 në Kanada. Kjo makinë ishte menduar për shitje ekskluzivisht në tregun amerikan, por ajo mund të gjendet edhe në rrugët e vendeve evropiane, përfshirë edhe Shqipërinë. Ky minivan është një kopje e Dodge Caravan/Chrysler Grand Voyager, por me ndryshime në pjesën e përparme. Routan ka tre radhë vendesh në brendësi dhe është projektuar për shtatë persona. Vlen të përmendet se në këtë minivan, të shtatë personat do të ndjehen rehat, madje edhe pasagjerët në radhën e tretë. Fillimisht, Routan u ofrua me motorë benzine V6 3.8 litra (197 kuaj fuqi) dhe V6 4.0 litra (254 kuaj fuqi), por më pas të dyja këto variante u zëvendësuan nga një motor benzine V6 3.6 litra me një kapacitet 283 kuaj fuqi. I vetmi variant i kutisë së shpejtësisë: 6 marshe automatike.

Volkswagen Rourtan general form
Volkswagen Rourtan side view
Volkswagen Rourtan back view

Shitja e Volkswagen në qytete të tjera