Njoftimet Premium

ID.3 është makina e parë nё seri plotёsisht elektrike e kompanisë gjermane Volkswagen. Prezantimi zyrtar i kësaj makine u bë më 9 shtator 2019 në ekspozitën ndërkombëtare të automjeteve në Frankfurt. Baza e Volkswagen ID.3 është platforma MEB (gjermanisht: Modularer E-Antriebs-Baukasten). Ky hatchback elektrik ishte modeli i parë me një logo të rinovuar të markës, e cila ka humbur tredimensionalitetin dhe tani është një pjesë e sheshtë me shkronja të vizatuara VW, kurse në vend të sfondit të zi, përdoret ai i i bardhi (për shumicën e modeleve), blu (për makinat elektrike) dhe i kuq (për versionet sportive). Për sa i përket dimensioneve, Volkswagen ID.3 është i ngjashëm me Golf-in: gjatësia 4260 mm, gjerësia 1810 mm, lartësia 1550 mm. Vëllimi i bagazhit 380 litra. Në brendёsi, pothuajse të gjithё butonat janë me prekje. Një sistem mediatik me një ekran dhjetë inç dhe kontroll të zërit, për aktivizimin e të cilit duhet të thoni shprehjen "Hello ID". Çmimet për hatchback-un e ri elektrik fillojnë nga 29 990 euro.

Volkswagen ID.3 general form
Volkswagen ID.3 side view
Volkswagen ID.3 back view

Shitja e Volkswagen në qytete të tjera