Njoftimet Premium

Shitja e automjeteve Subaru në Shqipëri. Historia e kompanisë

Historia e kompanisë Subaru fillon nga mesi i shekullit XX, më saktë që nga viti 1954, kur u prodhua makina e parë e kompanisë japoneze në atë kohë pak të njohur Fuji Heavy Industries Ltd. Me studimin e prototipit të parë të automjetit P-1 u mor personalisht themeluesi i kompanisë Kenji Kit. Kit ia dha vetë emrin krijimit të tij, sepse ai besonte se një makinë japoneze duhet të ketë një emër japonez. Fjala "subaru" në japonisht do të thotë Plejada (grumbullim yjesh), që ndodhet në konstelacionin e Demit. Vlen të përmendet fakti se makinat e para, Kenji i zhvilloi në bazë të patentave dhe skicave të blera nga francezët (Korporata Renault). Shitja e automjeteve Subaru në tregun botëror filloi pas prodhimit në vitin 1972 të makinës me katër rrota - SubaruLeone. Për shkak të kërkesës së lartë, kompania e prodhoi këtë model deri në vitin 1994. Modeli Alcyone SVX i mundi të gjithë me motorin më të madh në botë me gjashtë cilindra, i cili u lançua ptej vitit 1991 deri në vitin 1997. Në vitin 1992 doli modeli Impreza WRX STI, prioritet i së cilit u bë prania e një turbomotori. Ky model vjen nga linja e transportjerit deri më sot.

Shitja e automjeteve Subaru në Shqipëri

Shitja e makinave Subaru në Shqipëri filloi me hyrjen e kompanisë në tregun botëror, pas së cilës rrjeti i tregtarëve filloi të zhvillohej në mënyrë dinamike. Automjetet Subaru ua lënë vendin e parë markave më popullore dhe më të njohura, por, pavarësisht kësaj, ata kanë blerësin e tyre, për shkak të disa avantazheve:

• Kontroll i qëndrueshëm i ngarjes së makinës në çdo situatë.Kjo është e mundur për shkak të parimit të punës me ngarje të plotë: caktimi i momentit rrotullues për çdo rrotë ndodh në mënyrë individuale;

• Automjetet Subaru janë të pajisura me motorë të kundërt të prodhimit të tyre, ato janë më të qeta dhe efikase në punë sesa motorët njëradhësh dhe ata të formës V;

• Prodhuesit Subaru fabrikojnë të gjitha pjesët përbërëse në teknologjinë e vet, prandaj janë unike.

Duke u siguruar për besueshmërinë e makinave Subaru, kërkesa për to po rritet vazhdimisht nga viti në vit. Më e popullarizuara në mesin e shoferëve është fuoristrada Subaru Forester,i dyti më i popullarizuar në botë është modeli XV dhe vendin e tretë e zë Subaru Outback.

Shitja e automjeteve të përdorura Subaru në Shqipëri

Shitja e automjeteve të përdorura Subaru në Shqipëri ka performancë të lartë dhe po rritet me shpejtësi. Pronarët e makinave nuk janë të trembur në deklaratat lajkatare për makinat e tyre, të cilat, pa dyshim, tërheqin blerësit. Për shkak të besueshmërisë, çmimi i automjeteve të përdorura Subaru është i famshëm për vlerën e lartë.

Në vitin 2009, kompania gjermane ADAS AutoMarxX kreu një studim për të identifikuar pronarët më të kënaqur të makinave. Rezultatet e studimit treguan se pronarët e makinave Subaru janë më të kënaqurit me automjetet e tyre. Më vonë, një studim i ngjashëm u krye në Suedi, rezultatet e të cilit ishin të ngjashme. Me besueshmërinë që posedon makina Subaru nuk mund të mburret çdo prodhues automjetesh, gjë që është një avantazh i madh i kësaj marke.

Shitja e Subaru në qytete të tjera