Shitja e Smart

Filtri

Smart-i në Shqipëri

Makinat Smart janë të njohura në shumë vende evropiane, duke përfshirë edhe Shqipërinë. Ky model dallon dukshëm nga shumë variante të tjera në tregun e sotëm të automobilave. Makina Smart (Swatch Mercedes Art) është një kategori speciale, që prodhohet nga kompania me të njëjtin emër. Këto makina unike dhe kompakte janë produkt i aktivitetit të përbashkët të korporatës gjermane Daimler-Benz dhe kompanisë zvicerane të orëve Swatch. Rezultati i këtij bashkëpunimi i tejkaloi të gjithë pritshmëritë: projekti rezultoi i pazakontë dhe shumë interesant. Risia që u shfaq në tregjet e automobilave, fitoi menjëherë zemrat e shumë dashamirësve të makinave.

Karakteristikat dalluese të makinave Smart

Makinat Smart dallohen kryesisht nga pamja e tyre. Ato janë kompakte, të vogla dhe duken shumë elegante. Gama e tyre e ngjyrave mund të jetë shumë e larmishme, kështu që, duke përdorur një makinë të tillë, ju mund të theksoni individualitetin tuaj. Makinat e lehta dhe të manovrueshme nuk shkaktojnë vështirësi gjatë vozitjes. Veçanërisht këto makina janë komode në qytetet e mëdha, ku shpesh ka vështirësi me parkimin.

Karakteristikat e këtyre makinave, të cilat, gjithnjë e më shumë, gjenden në rrugët e Shqipërisë, janë:
  • Modeli popullor Smart Fortwo është projektuar për 1-2 persona: përmasat e tij nuk lejojnë të ketë më shumë se dy sedilje, hapësira është shumë e kufizuar;
  • Të përshtatshme për zonat e mëdha metropolitane: kjo është arsyeja pse në Shqipëri ato janë më të zakonshme në qytetet e mëdha sesa në fshatra;
  • Zënë hapësirë të vogël në parking, kështu që edhe në një oborr të vogël do të ketë një vend për ta;
  • Konsumojnë një sasi të vogël karburanti;
  • Kanë një efekt pozitiv në mjedis, pa përkeqësuar gjendjen e tij;
  • Punojnë me elektromotorr hibrid.
Makinat e përdorura Smart janë të përballueshme në çmim, pasi pronarët e tyre të mëparshëm zakonisht e ulin ndjeshëm çmimin, për faktin se makina ka qenë e përdorur.

Kosto e makinave Smart në Shqipëri

Makinat e zgjuara dhe të vogla duken nga jashtë si kube shumëngjyrëshe. Megjithatë, ato janë të forta dhe të manovrueshme. Në çmimin përfundimtar të makinave, që shiten në site-in Onlyauto, ndikojnë faktorët e mëposhtëm:
  • gjendja e automjetit (gërvishtjet, abrazionet, problemet me motorin dhe komponentë;
  • të tjerë);
  • veshja e brendshme;
  • kilometrazhi i automjetit;
  • viti i prodhimit;
  • rrethana të tjera, për shkak të të cilave mund të zvogëlohet kostoja.
Prania e shumë propozimeve për shitjen e një modeli ju lejon të shikoni nga afër, krahasoni dhe analizoni opsionet e mundshme shpejt dhe me zgjuarsi. Pronarët e Smart-it theksojnë se një blerje e tillë e ka bërë lëvizjen e tyre në Shqipëri më të lehtë dhe më të aksesueshme. Tani, ju nuk duhet të mendoni se ku mund të gjeni hapësirë të mjaftueshme parkimi ose si të kaloni nëpër rrugicat e ngushta.

Çfarë duhet të dini për makinën Smart para blerjes

Çdo makinë ka të meta dhe Smart-i nuk bën përjashtim. Ai nuk është i përshtatshëm për:
  • familjet e medha me fëmijë;
  • ata që bëjnë blerje të shumta dhe janë mësuar t’i transportojnë ato me makinë;
  • njerëzit mbipeshë.
Në të njëjtën kohë, makinat Smart, ndryshe nga makinat e tjera të vogla, nuk janë automjete të rrezikshmërisë së lartë. Karroceria e makinave të tilla "të zgjuara" është bërë nga çeliku, gjë që i bën ato të forta dhe rezistente ndaj deformimeve të mundshme. Kjo siguron mbrojtje të shkëlqyer për shoferin dhe pasagjerin nga goditjet gjatë përplasjeve.

Makina Smart përbëhet nga shumë pjesë të lëvizshme, që mund të zëvendësohen në rast të një avarie, pa kosto të konsiderueshme. Makinat Smart janë automjete të sofistikuara, moderne dhe elegante që ofrojnë liri si në qytetet e vogla të Shqipërisë, ashtu edhe në ato të mëdha.

Shitja e Smart në qytete të tjera