Shitja e SEAT

Filtri

Shitja e SEAT-it në Shqipëri. Historia e kompanisë

Deri më sot (që nga viti 1990), kompania spanjolle SEAT është pjesë e koncernit Volkswagen. Kompania është relativisht e re dhe e krijuar në kushtet e tregut evropian të automobilëve të formuar tashmë. Në Spanjë, kishte një nevojë akute për prodhimin e makinave brenda vendit në vitin 1950, kështu që u krijua një ndërmarrje prodhimi e përbashkët dhe investitorët ishin gjashtë banka kombëtare dhe prodhuesi i automjeteve Fiat.

7 vjet kaluan në "kërkim krijues" për dizajnin, përmirësimin e të gjithë parametrave dhe testimit. Në vitin 1957, automjeti SEAT600 u prezantua në publik dhe industria e automobilëve në vend filloi të ringjallet, për shkak të rritjes së interesit ndaj kësaj marke. Pastaj erdhi koha e eksportit të suksesshëm, hapja e linjave të reja të prodhimit dhe konsolidimi i pozicionit të markës në mesin e përdoruesve. Në vitin 1981, Fiat-i shiti aksionet e tij në qeverinë spanjolle dhe në vitin 1982 u nënshkrua një kontratë me shtëpinë Volkswagen. Kjo pikë kthese dha një shtysë të re për zhvillimin, pasi prodhuesi gjerman kishte diçka për të sjellë në bazën teknike të spanjollëve. Shitjet e kompanisë SEAT janë rritur ndjeshëm, marka ka fituar popullaritet në mbarë botën dhe sot mban pozicionin e saj.

Shitja e automjeteve SEAT në Shqipëri

Përse po rritjen shitjet e makinave SEAT? Në fund të fundit, ato nuk janë aq popullore sa markat gjermane apo japoneze. Puna është se makinat SEAT njihen si të besueshme, ekonomike dhe optimale për ngarje në qytet dhe udhëtime jashtë tij. Në fund të shekullit të 20-të, u prodhuan, sipas mendimit tonë, modelet revolucionare Cordoba dhe Ibiza. Vlera e tyre është se, në sajë të strukturës së motorit dhe të gjithë sistemit të karburantit, konsumi i benzinës për 100 km është vetëm 3-4 litra. Një tjetër sukses ishte prodhimi i automjetit kompakt LEON, i cili fitoi popullaritet të pabesueshëm në Evropë, falë dizajnit të tij tërheqës, prakticitetit dhe çmimit minimal në kategorinë e tij.

Për shkak të bashkëpunimit me VW, SEAT fitoi jo vetëm njohjen e përdoruesve, por, gjithashtu, qëndroi në një radhë me makinat e klasit "LUX" në shumë kritere vlerësimi. Në vitin 2002, kompania vendosi të investojë një shumë rekord për zhvillimin e modelit të ri Altea prej 582 milionë euro. Qëllimi është arritur: shitjet e modelit po rriten, ashtu si edhe besimi i klientëve në këtë markë. Duhet të theksohet se shitjet e SEAT-it nuk janë aktive në çdo vend, por vetëm për shkak të qëndrimit paragjykues ndaj industrisë spanjolle të automjeteve. Shumë njerëz nuk duan të kuptojnë aspektet teknike, duke nxjerrë përfundime nga thashethemet. Por është e pamundur të luftosh me faktet!

Shitja e automjeteve të përdorura SEAT në Shqipëri

Makinat e përdorura SEAT janë të kërkuara jo vetëm në Shqipëri, por edhe në të gjithë Evropën. Siç është përmendur tashmë, makinat spanjolle dallohen nga çmimi i volitshëm dhe cilësia e shkëlqyer. Inxhinierët po përmirësojnë dizajnin dhe teknologjinë, që tërheq klientë të rinj dhe zgjat jetën e makinës.

Besimi në cilësinë e automjeteve SEAT, bën të mundur të merret në konsideratë blerja e automjeteve me kilometrazh. Të gjitha karakteristikat e nënvares, e nyjeve kryesore, e pjesëve të karrocerisë janë në një nivel të lartë dhe duke blerë një makinë të tillë, ju mund të shijoni një udhëtim pa probleme për një kohë të gjatë.

POR! Gjithkush e di se sa shpesh ish-pronarët përpiqen të na mashtrojnë duke bërë përgatitje para shitjes dhe duke fshehur me kujdes defektet. Motivet e vërteta të shitjes janë pothuajse të pamundura të njihen. Megjithatë, është e nevojshme për tu siguruar në vërtetësinë e fjalëve të pronarit. Për ta bërë këtë, duhet të zgjidhni një ndërmjetës të besuar ose të angazhoni ekspertë të paanshëm në fushën e vlerësimit të gjendjes së automjetit, diagnostikimit dhe riparimit të dëmtimeve. Edhe nëse nuk ndërroni mendje për blerjen e makinës së zgjedhur, do të mund të negocioni nëse ka defekte të parëndësishme.

Shitja e SEAT në qytete të tjera