Njoftimet Premium

Mercedes-Benz SLR McLaren (C199) është një super-makinë që u prodhua bashkërisht nga kompania gjermane Mercedes-Benz dhe prodhuesi britanik McLaren Automotive nga 2003 në 2009. Premiera e makinës u zhvillua në shtator 2003 në Frankfurt Motor Show. Dizajni i pjesës së përparme të makinës, ndriçimit, rrotave të aliazhit është bërë në stilin e makinave të Formula 1. Trupi i makinës është bërë prej alumini. Një kuti shpejtësie "automatike" me pesë shpejtësi u instalua në makinë, e cila, përveç mënyrës bazë të operimit, ka edhe tre: "Sport", "Supersport" dhe "Gara". Versioni bazë i SLR u përfundua me rrota 18 inç me goma 245/40 përpara dhe 295/35 në pjesën e prapme. Jo më shumë se 500 vetura Mercedes-Benz SLR McLaren janë prodhuar në vit me një çmim prej 360 mijë euro.

Mercedes-Benz SLR McLaren general form
Mercedes-Benz SLR McLaren side view
Mercedes-Benz SLR McLaren back view

Shitja e Mercedes-Benz në qytete të tjera