Njoftimet Premium

Mercedes-Benz GLB

Mercedes-Benz GLB (indeksi X247) është një crossover kompakt luksoz, premiera e të cilit u shfaq në qershor të vitit 2019 në Utah, SHBA. Në gamën e crossover-ave Mercedes-Benz, modeli i ri ka marrë një pozicion midis modeleve GLA dhe GLC. GLB prodhohet në platformën MFA2 (Modular Front-drive Architecture), e cila së shpejti do të bëhet e vetmja për të gjitha makinat kompakte të kompanisë (do të shfaqë të paktën tre modele të reja, përfshirë sedanin dhe kabrioletin e A-Class). Për shumicën e vendeve GLB prodhohet në Meksikë, kurse për tregun kinez në një uzinë në Pekin. Makina u ofrohet klientëve me rrota aktive të përparme dhe me katër rrota aktive. Dizajni i crossover-it të ri përdor zhvillimet për Ener-G-Force të vitit 2012, si dhe gjeneratën e re të G-Class (W464). GLB është 4,5 metra e gjatë. Ky crossover është i disponueshëm me një interior me pesë vende ose shtatë vende. Mercedes-Benz GLB është një konkurent i drejtpërdrejtë i BMW X1, Audi Q3 dhe i versionit me pesë dyer të Range Rover Evoque.

Formulari i Përgjithshëm i Mercedes-Benz GLB
Pamje anësore Mercedes-Benz GLB
Pamja e pasme e Mercedes-Benz GLB

Shitja e Mercedes-Benz në qytete të tjera