Njoftimet Premium

Mercedes-Benz EQS

Mercedes-Benz EQS (kodi i karrocerisë V297) është modeli i parë i prodhimit i bazuar në platformën e re modulare MEA (Modular Electric Architecture), e krijuar posaçërisht për makina elektrike. Kjo platformë do të jetë baza e shumë Mercedes-Benz-ëve elektrikë të klasave të ndryshme. EQS nuk është një sedan, por një liftback me pesë dyer me një kapak të madh bagazhi, vëllimi i të cilit arrin 1770 litra. Ekziston vetëm një opsion i gjatësisë (5216 mm), i cili qëndroi midis variantit të shkurtër (5179 mm) dhe variantit të gjatë (5289 mm) të S-Class të rregullt. Gjerësia dhe lartësia e makinës elektrike është pothuajse e njëjtë. Për sa i përket pajisjeve teknike, EQS nuk mbetet pas S-Class-it të rregullt: ka ngrohje dhe ventilim të të gjitha sediljeve, programe të ndryshme masazhi, një çati panoramike, një sistem audio Burmester me një kapacitet prej 710 vat (15 altoparlantë), si dhe një sistem mediatik për pasagjerët e pasmë. Kjo makinë ka dy modifikime deri më tani. Së pari: Mercedes-Benz EQS 450+ ka një motor elektrik 333 kuaj fuqi dhe merr shpejtësinë deri në 100 km/orë për 6,2 sekonda. Së dyti: Mercedes-Benz EQS 580 4Matic me dy motorë elektrikë me një kapacitet total prej 523 kuaj fuqi dhe marrje shpejtësie deri në 100 km/orë për 4,3 sekonda.

Formulari i Përgjithshëm i Mercedes-Benz EQS
Pamje anësore Mercedes-Benz EQS
Pamja e pasme e Mercedes-Benz EQS

Shitja e Mercedes-Benz në qytete të tjera