Njoftimet Premium

Mercedes-Benz EQE

Mercedes-Benz ka zbuluar zyrtarisht EQE në ekspozitën e makinave në Mynih, një alternativë elektrike për E-Class të zakonshëm. Kjo risi është pak më e madhe dhe më e gjerë se E-Class dhe ka dimensionet e mëposhtme: gjatësia 4946 mm, gjerësia 1961 mm dhe lartësia 1512 mm. Vëllimi i bagazhit është 430 litra. Opsional, do të jetë i disponueshëm për EQE kompleksi më modern multimedial MBUX Hyperscreen me disa ekrane. Gjerësia e tyre e përgjithshme është 141 centimetra, kurse sipërfaqja e ekraneve i tejkalon 0,24 metra katrorë. Kompleksi ka një procesor të brendshëm me memorie operative 24 GB. Për pasagjerin para, sistemi ka ekranin e tij 12,3 inç OLED, me të cilin mund të lundroni në internet ose të shikoni një film. Versioni bazë i EQE 350 me rrota aktive të pasme do të pajiset me një motor elektrik me kapacitet 292 kuaj fuqi. Mercedes-Benz EQE prodhohet në një uzinë në Bremenin gjerman, si dhe në uzinën BBAC në Pekin, ku është planifikuar të realizohen makina ekskluzivisht për tregun kinez.

Formulari i Përgjithshëm i Mercedes-Benz EQE
Pamje anësore Mercedes-Benz EQE
Pamja e pasme e Mercedes-Benz EQE

Shitja e Mercedes-Benz në qytete të tjera