Njoftimet Premium

Mercedes-Benz EQB

Në Prill crossover-i elektrik Mercedes-Benz EQB për tregun kinez u zbulua në ekspozitën e makinave në Shanghai, bazuar në modelin GLB, më vonë në ekspozitën e makinave në Mynih u prezantua versioni EQB për tregun botëror. Ndryshe nga crossover-i për tregun kinez, ku ai është i disponueshëm vetëm në një version (292 kuaj fuqi), Mercedes-Benz EQB për Evropën dhe Amerikën e Veriut ofrohet në dy modifikime 4Matic + me indekse 300 dhe 350. Në versionin e parë, motorët elektrikë prodhojnë 228 kuaj fuqi, në të dytin 292 kuaj fuqi. EQB 300 merr shpejtësinë deri në 100 km/orë për 8 sekonda, dhe EQB 350 për 6,2 sekonda. Shpejtësia maksimale në të dy rastet është 160 km/orë. Nga ana e jashtme, nuk ka asnjë ndryshim midis EQB kineze dhe asaj evropiane. Gjatësia, gjerësia dhe lartësia e karrocerisë së prurjes së re është 4684, 1834 dhe 1667 mm respektivisht, distanca midis dy akseve paralele arrin 2829 mm. EQB prodhohet në Hungari, në të njëjtën uzinë me sedanët dhe universal-et Mercedes-Benz CLA-Class. Çmimi për versionin bazë të EQB 300 4Matic + fillon nga 53 000 euro.

Formulari i Përgjithshëm i Mercedes-Benz EQB
Pamje anësore Mercedes-Benz EQB
Pamja e pasme e Mercedes-Benz EQB

Shitja e Mercedes-Benz në qytete të tjera