Njoftimet Premium

Mercedes-Benz EQV

Kompania Mercedes-Benz ka prezantuar një tjetër crossover elektrik, i cili quhet EQA. Deri më tani, ky model është paraqitur në modifikimin e vetëm të EQA 250 me një motor elektrik me kapacitet 190 kuaj fuqi (140 kW) dhe një bateri 66.5 kWh, e cila siguron një rezervë karikimi prej rreth 450 kilometrash. Me këto karakteristika, crossover-i elektrik merr shpejtësi deri në 100 km/orë për 8,9 sekonda, kurse shpejtësia maksimale është e kufizuar elektronikisht deri në 160 kilometra në orë. Në madhësi dhe dizajn, EQA është e ngjashme me GLA, por EQA është 53 milimetra më e gjatë dhe nëntë milimetra më e lartë. Interiori i EQA është i njëjtë me GLA, me përjashtim të opsioneve të reja të tapicerisë, dizajnit të menusë multimediale dhe grafikave të navigimit. Madhësia e ekranit varion nga 7 në 10.25 inç, në varësi të nivelit të pajisjeve, janë parashikuar gjithashtu ndriçimi atmosferik dhe timoni sportiv me shumë funksione. Në Gjermani, kostoja e një Mercedes-Benz EQA 250 fillon nga 47 500 euro.

Formulari i Përgjithshëm i Mercedes-Benz EQA
Pamje anësore Mercedes-Benz EQA
Pamja e pasme e Mercedes-Benz EQA

Shitja e Mercedes-Benz në qytete të tjera