Njoftimet Premium

Prodhimi i Lexus RC filloi në vitin 2014. Modeli është në dispozicion në dy versione: coupe dhe version sportiv RC F. Kjo makinë është e bazuar në makinën koncept Lexus LF-CC, i cili u prezantua në vjeshtën e vitit 2012. Atëherë u bë e ditur, që RC do të pajiset me një instalim hibrid. Në Janar 2013, u shfaq informacioni për fillimin e zhvillimit të coupe RC, i cili bazohet në Lexus IS. Prezantimi zyrtar i RC u mbajt në nëntor të vitit 2013 në ekspozitën automobilistike në Tokio. Versioni hibrid i RC paraqitet në një konfigurim të vetëm dhe versioni bazë ka tre opsione të pajisjeve: Luxury 1, Luxury 2 dhe F Sport. Konfigurimi F Sport përfshijnë: rrota 19 inç, pezullim sportiv dhe tapiceri të veçantë të interiorit. Konkurrentët kryesorë të Lexus RC janë BMW M4 dhe Audi RS5.

Lexus RC general form
Lexus RC side view
Lexus RC back view

Shitja e Lexus në qytete të tjera