Njoftimet Premium

Lexus NX është crossover-i popullor i kompanisë japoneze Lexus. U shfaq për herë të parë në vitin 2014 në ekspozitën automobilistike në Pekin. Lexus NX bazohet në platformën Toyota RAV4. Tre modifikime të crossover-it janë në dispozicion: NX200; NX200t - version me turbomotor; NX300h - version hibrid. Kompania Lexus pozicionon NX si një crossover i qytetit të krijuar për njerëz aktivë. Shitjet e kësaj makine filloi në vjeshtën e vitit 2014. Kërkesa më e madhe në treg, u plotësua me një version NX300h hibrid, i cili ka një kapacitet prej 197 kuaj fuqi. Modifikimi NX200t është i pajisur me një motor benzinë me dy litra dhe një kuti automatike me gjashtë marshe. NX200 është në dispozicion për klientët me rrota aktive të përparme dhe katër rrota aktive. Versionet e tjëra janë paraqitur në treg vetëm me katër rrota aktive.

Lexus NX general form
Lexus NX side view
Lexus NX back view

Shitja e Lexus në qytete të tjera