Njoftimet Premium

Ford Thunderbird është një makinë legjendare amerikane, e cila u prodhua nga 1955 deri në 2005. Thunderbird është gjithashtu i njohur zakonisht si T-Bird. Emri i modelit është huazuar nga mitologjia e Indianëve të Amerikës së Veriut. Në disa fise, Zogu i Stuhisë është shpirti i bubullimës, vetëtimës dhe shiut. Ford Thunderbird është një makinë luksoze me rrota aktive të pasme në karroceri coupe, por në disa gjenerata kishte edhe kabriolet dhe sedan. Gjatë gjithë ekzistencës së këtij modeli, janë prodhuar njëmbëdhjetë gjenerata dhe numri i përgjithshëm i Thunderbird ndër vite ka arritur në më shumë se 4.4 milion makina. Makina ishte e pozicionuar si një "Personal Luxury Car", domethënë një makinë e vogël prestigjioze për pronarë të pasur, të cilët preferojnë mos drejtohen në shërbimet e një shoferi të punësuar, por të drejtojnë të pavarur.

Ford Thunderbird general form
Ford Thunderbird side view
Ford Thunderbird back view

Shitja e Ford në qytete të tjera