Njoftimet Premium

Makina kompakte me rrota aktive të përparme Ford Tempo u prezantua zyrtarisht në vitin 1984 në dy stile të karrocerisë: sedan dhe coupe. Bestselleri ishte Ford Tempo Sport me një motor të fuqishëm dhe pezullim të përforcuar. Një opsion interesant u shfaq në vitin 1987: një sistem me katër rrota aktive që mund të ndizet kur udhëtoni në dëborë, në rrugë të rrëshqitshme dhe për ngarje të lehtë jashtë rrugës. Duhet të theksohet se Tempo ishte makina e vetme me kosto të ulët me një airbag shofer në atë kohë. Megjithë zgjidhjet e thjeshta të projektimit dhe konkurrencën në rritje, Tempo u shit shumë mirë. Në dy vitet e para, 371,000 makina u shitën dhe 280,000 makina në dy vitet e ardhshme. Në total, u prodhuan rreth një milion makina Tempo.

Ford Tempo general form
Ford Tempo side view
Ford Tempo back view

Shitja e Ford në qytete të tjera