Njoftimet Premium

Ford Scorpio - një makinë e klasit të biznesit, e cila ishte prodhuar nga ndarja evropiane e kompanisë amerikane Ford Motor në një fabrikë në Këln (Gjermani) midis viteve 1985 dhe 1998. Fillimisht, Scorpio u prodhua vetëm në karrocerinë sedan dhe hatchback, por pas ristilimit në vitin 1992, u shfaq një version i karrocerisë universal. Në 1994, zyrtarisht u prezantua gjenerata e dytë Scorpio. Kishte disa mundësi për të përfunduar brendësinë: nga më e thjeshta tek luksoze (Ghia) me brendësi lëkure. U shfaqën gjithashtu edhe airbag përpara. Gjenerata e dytë Ford Scorpio u prodhua nga tetori 1994 deri në qershor 1998, janë prodhuar gjithsej 98.578 prej këtyre veturave.

Ford Scorpio general form
Ford Scorpio side view
Ford Scorpio back view

Shitja e Ford në qytete të tjera