Njoftimet Premium

Në historinë e kompanisë Ford Motor, shumë pickup të ndryshëm janë prodhuar për vende dhe kontinente të ndryshme. Njëri prej tyre është Ford P100, i cili u prezantua në vitin 1973. Kjo makinë fillimisht u quajt Ford Cortina, pasi u bë në platformën e sedanit Cortina. Kjo makinë u prodhua në Afrikën e Jugut dhe më vonë prodhimi u hap në Portugali. Emri P100 është përdorur zyrtarisht nga Ford Motor që nga viti 1982, pikërisht që nga paraqitja e kësaj pickup në tregun evropian të automobilave. Në vitin 1988, platforma bazë për P100 u ndryshua, bazuar në platformën e makinës Ford Sierra. Prodhimi i P100 pushoi në vitin 1993, kur u ndërpre prodhimi i Ford Sierra.

Ford P100 general form
Ford P100 side view
Ford P100 back view

Shitja e Ford në qytete të tjera