Njoftimet Premium

Crossover Ford Freestyle filloi të prodhohet në një fabrikë në qytetin e Çikago në 2005. Makina u ndërtua në platformën Ford D3, e cila gjithashtu ndërtoi gjeneratën e parë Ford Five Hundred dhe Volvo XC90. Brenda, Freestyle kishte tre rreshta vendesh. Makina ishte e pajisur me një motor V6 me 3.0 litra me një kapacitet 203 kuaj fuqi të kombinuar me një kuti shpejtësie robotike. Vlen të përmendet se kjo ishte një nga makinat e para amerikane me këtë lloj transmisioni. Freestyle ishte i disponueshëm me rrota aktive para ose me katër rrota aktive. Çmimet e Ford Freestyle filluan me 25,000 dollarë. Konkurrentët më të afërt të këtij modeli ishin crossovers Chrysler Pacifica dhe Toyota Highlander. Në vitin 2007, u krye ridizenjimi dhe ndodhi një ndryshim i emrit. Që nga viti 2008, kjo makinë u quajt Ford Taurus X.

Ford Freestyle general form
Ford Freestyle side view
Ford Freestyle back view

Shitja e Ford në qytete të tjera