Njoftimet Premium

Ford Courier është emri i makinave të ndryshme të prodhuara nga kompania amerikane Ford Motor që nga viti 1952. Këto vetura duhet të ndahen në dy kategori kryesore: ato të montuara në bazë të Mazda dhe ato të montuara në bazë të Ford Fiesta. Makinat Courier, të cilat u krijuan në bazë të Mazda, kanë 4 gjenerata. Në vitin 1998, u prezantua i gjeneratës së katërt pickup Courier me bazë në Mazda B-Series. Për dallim nga gjenerata e mëparshmë, nën emrin Courier, ai u shit në tregun e automobilave të Australisë dhe Zelandës së Re. Ford Courier Van bazuar në Ford Fiesta u shfaq në Evropë në 1991. Kjo makinë e makinës së rrotave të përparme u zëvendësua në 2002 me një makinë Ford Transit Connect. Një minivan me bazë në Fiesta i quajtur Transit Courier/Tourneo u shfaq në 2013.

Ford Courier general form
Ford Courier side view
Ford Courier back view

Shitja e Ford në qytete të tjera