Njoftimet Premium

Kjo Coupe sportive e kompanisë amerikane të automobilave Ford Motor u prezantua në vitin 1998 në Detroit Auto Show. Vlen të përmendet se Ford Cougar është një analog i plotë i gjeneratës së 8-të Mercury Cougar. Makina është e ndërtuar në bazë të platformës Ford CDW27, e cila gjithashtu prodhoi modele si Ford Mondeo, Mercury Mistique dhe Ford Contour. Më vete për Britaninë e Madhe dhe Australinë, u prodhuan makina me drejtimin e djathtë. Makinat ishin të pajisura me një kuti e shpejtësisë manuale me 5 shpejtësi MTX-75 dhe një "automatik" me 4 shpejtësi CD4E. Pronarët e Ford Cougar shënojnë mirë trajtimin e automjeteve, përshpejtimin e shpejtë në 100 km/orë dhe brendesi me materiale me cilësi të lartë.

Ford Cougar general form
Ford Cougar side view
Ford Cougar back view

Shitja e Ford në qytete të tjera