Njoftimet Premium

Fuoristrada kompakte Ford Bronco debutoi në SHBA në 1966. Makina ishte dashur të garonte me Jeep CJ-5. Që nga fillimi i shitjeve, Bronco u prit mirë nga klientët, por me kalimin e kohës popullariteti i tij u zvogëlua nga viti në vit. Bronco ka një motor 2.8 litra me gjashtë cilindra, si dhe motorë V8 4.7 dhe 4.9-litra. Në vitin 1973, makina mori një motor të ri 3.3 litra V6. Kutia e shpejtësisë mund të jetë mekanike ose automatike. Në total, 5 gjenerata të kësaj fuoristrade u lëshuan. Në qershor 1996, prodhimi i kësaj makine u përfundua, pasi Ford Bronco nuk korrespondonte më me preferencat moderne të klientëve.

Ford Bronco general form
Ford Bronco side view
Ford Bronco back view

Shitja e Ford në qytete të tjera