Njoftimet Premium

Fiat Tempra

Prodhimi i Fiat Tempra filloi në vitin 1990. Kjo makinë është ndërtuar në një platformë të përbashkët me Lancia Dedra dhe Alfa Romeo 155. Tempra në karrocerinë sedan u prezantua për publikun e gjerë në shkurt të vitit 1990, e në fund të të njëjtit vit u shfaq një version në karrocerinë e universal-it të quajtur Tempra Weekend. Ky model ishte i pajisur me katër variante motorësh me benzinë ​​nga 1.4 litra deri në 2.0 litra, si dhe një motor nafte 1.9 litra. Blerësit mund të zgjedhin midis kambios mekanike me pesë shpejtësi dhe kambios automatike me katër shpejtësi. Në vitin 1991 kjo makinë mori titullin Semperit Irish Car of the Year në Irlandë. Vlen të theksohet se në total ka pasur 14 modifikime të ndryshme të këtij modeli. Modifikimi i katërmbëdhjetë i SX u porosit nga biznesmeni F. Redson nga Britania e Madhe në vitin 1997. Prodhimi i Fiat Tempra në Itali dhe Turqi përfundoi në vitin 1995 dhe prodhimi në Brazil përfundoi në vitin 1999.

Formulari i Përgjithshëm i Fiat Tempra
Pamje anësore Fiat Tempra
Pamja e pasme e Fiat Tempra

Shitja e Fiat në qytete të tjera