Njoftimet Premium

Fiat Siena

Prodhimi i Fiat Siena filloi në vitin 1996 në Brazil. Në fakt, Siena është versioni me katër dyer i Fiat Palio. Gjenerata e parë e kësaj makine ishte e pajisur me dy variante motorësh me benzinë: Fiasa me vëllim 1.0 litra dhe Fire me vëllim 1.6 litra. Në vitin 2001, kompania italiane Fiat prezantoi gjeneratën e dytë Siena. Pamja e kësaj risie u krijua nga dizajneri i njohur italian i automobilave Giorgetto Giugiaro. Falë dizajnit të ri, shitjet e Sienës filluan të rriten në shumë tregje, duke përfshirë Azinë dhe Amerikën e Jugut. Për tregun evropian, ky model është prodhuar në uzinën e Fiatit në Poloni. Gjenerata e tretë Siena u prezantua zyrtarisht në vitin 2004, kurse gjenerata e katërt në vitin 2008. Gjatë gjithë kohës së prodhimit, ky model ishte i pajisur vetëm me kambio manuale, me përjashtim të modifikimit për tregun kinez, i cili ishte i pajisur me kambio automatike me katër shpejtësi.

Formulari i Përgjithshëm i Fiat Siena
Pamje anësore Fiat Siena
Pamja e pasme e Fiat Siena

Shitja e Fiat në qytete të tjera