Njoftimet Premium

Fiat Ritmo

Hatchback kompakt Fiat Ritmo, i cili ndryshonte nga makinat e tjera të atyre viteve nga dizajni i tij i pazakontë, filloi të prodhohej në Itali në vitin 1978. Në tregjet e Amerikës së Veriut dhe Britanisë së Madhe, kjo makinë shitej me emrin Fiat Strada, dhe në vitin 1979 në Spanjë u organizua prodhimi i këtij modeli me emrin Seat Ritmo (më vonë u riemërtua Seat Ronda). Fiat Ritmo kishte modifikime me karroceri me tre dhe pesë dyer, si dhe një kabriolet (prodhuar nga kompania Bertone). Ritmo ishte i pajisur me motorë benzine 1.0 litra, 1.1 litra, 1.3 litra, 1.5 litra dhe 1.6 litra (me kapacitet nga 55 në 105 kuaj fuqi), si dhe një motor nafte 1.7 litra me kapacitet 60 kuaj fuqi. Kambio eshte mekanike. Në vitin 1982, u be restyling i këtij modeli, të cilin shumë ekspertë të automobilave e konsiderojnë jo shumë të suksesshëm, pasi dizajni karakteristik i pjesës së përparme u ndryshua dhe makina humbi dizajnin e saj origjinal. Në vitin 1986, Fiat Ritmo Turbo DS u shfaq në gamën e modeleve, i pajisur me një motor nafte 1.9 litra me kapacitet 80 kuaj fuqi.

Formulari i Përgjithshëm i Fiat Ritmo
Pamje anësore Fiat Ritmo
Pamja e pasme e Fiat Ritmo

Shitja e Fiat në qytete të tjera