Njoftimet Premium

Fiat Regata

Regata u zbulua për publikun e gjerë në shtator të vitit 1983 në Motor Show në Frankfurt. Kjo makinë u krijua në bazë të Fiat Ritmo dhe ndryshonte prej saj nga baza e rrotave pak më e gjatë. Regata e gjeneratës së parë ishte e pajisur me motorë të ndryshëm benzine ​​dhe nafte me kapacitet nga 68 deri në 100 kuaj fuqi. Veçanërisht vlen të përmendet modifikimi "ES" (Energy Saving), i cili u dallua për konsumin ekonomik të karburantit. Në vitin 1984, u shfaq modeli Regata Weekend në karrocerinë e universal-it, i cili iu ofrua blerësve si zëvendësim për Fiat 131 Panorama. Në vitin 1986, u krye një modernizim, gjatë të cilit u bënë shumë ndryshime të vogla, ndër të cilat më të dukshmet ishin dyert e reja dhe një linjë e re dritaresh. Në Itali, prodhimi i Fiat Regata u ndërpre në vitin 1990, kurse në Turqi ky model u prodhua deri në vitin 2002.

Formulari i Përgjithshëm i Fiat Regata
Pamje anësore Fiat Regata
Pamja e pasme e Fiat Regata

Shitja e Fiat në qytete të tjera