Njoftimet Premium

Fiat Cinquecento

Hatchback-u i vogël me tre dyer Fiat Cinquecento (gjatësia e tij është vetëm 3,2 metra) u prezantua zyrtarisht në vitin 1991. Kjo makinë u krijua si një zëvendësim për Fiat 126. Cinquecento ishte modeli i parë i Fiat-it që u prodhua plotësisht në uzinën FSM në Poloni, i cili deri atëherë ishte blerë nga kompania italiane Fiat tek qeveria polake. Cinquecento u prodhua vetëm në versionin e karrocerisë hatchback me tre dyer dhe vetëm me rrota aktive të përparme. Fillimisht, kjo makinë kompakte kishte vetëm dy variante motori. Motori më i vogël, i destinuar për shitje vetëm në Poloni, ishte me vëllim 0.7 litra me kapacitet 31 kuaj fuqi. Tjetri në madhësi ishte një motor 0.9 litra me kapacitet 40 kuaj fuqi. Në vitin 1995, prodhimi i Cinquecento-s filloi në konfigurimin Sporting, i cili pati jo vetëm një motor të ri 1.1 litra (54 kuaj fuqi), por edhe sedilje sportive, një tahometër dhe disqe aliazhi 13".

Formulari i Përgjithshëm i Fiat Cinquecento
Pamje anësore Fiat Cinquecento
Pamja e pasme e Fiat Cinquecento

Shitja e Fiat në qytete të tjera