Njoftimet Premium

Fiat Albea

Sedani kompakt Fiat Albea, i destinuar për tregjet e Turqisë dhe Evropës Lindore, filloi të prodhohej në uzinën Tofas në qytetin turk të Bursës në vitin 2002. Kjo makinë është absolutisht e ngjashme me modelin e Amerikës së Jugut Fiat Siena, por ka bazën e rrotave të rritur me disa centimetra. Në vitin 2005, ky sedan u ristilizua dhe në dhjetor të vitit 2006 prodhimi i Albea për tregun rus filloi në uzinën e kompanisë “Sollers” në qytetin e Naberezhnye Chelny (Rusi). Konkurrentët kryesorë të kësaj makine në Rusi ishin modelet Hyundai Accent dhe Renault Logan. Fiat Albea ishte e pajisur me motorë benzine 1.2 dhe 1.6 litra, si dhe një motor turbodiesel 1.3 litra Multijet. Prodhimi i këtij modeli në Naberezhnye Chelny përfundoi në vjeshtën e vitit 2011, kurse në Turqi në vitin 2012.

Formulari i Përgjithshëm i Fiat Albea
Pamje anësore Fiat Albea
Pamja e pasme e Fiat Albea

Shitja e Fiat në qytete të tjera