Njoftimet Premium

Citroen Xsara

Makina Citroen ZX golf-class filloi të prodhohej në një uzinë në qytetin francez Rennes në vitin 1991. Fillimisht, kishte vetëm dy versione të kësaj makine: një hatchback tredyersh dhe një hatchback pesëdyersh. Dy vjet pas fillimit të prodhimit, gamës së modeleve ZX iu shtua versioni në karrocerinë universal. Më vonë, modelet Peugeot 306 dhe Citroen Berlingo/Peugeot Partner u krijuan në të njëjtën platformë. Zgjedhja e motorëve për ZX ishte shumë e gjerë. Në vite të ndryshme makina ishte e pajisur me motorë benzine: 1.1 litra (60 kuaj fuqi), 1.4 litra (75 kuaj fuqi), 1.6 litra (90 kuaj fuqi), 1.8 litra (103 ose 112 kuaj fuqi), 1.9 litra (130 kuaj fuqi) dhe 2.0 litra (123-167 kuaj fuqi). Motorët me naftë kishin një vëllim prej 1.9 litrash me një kapacitet prej 65 deri në 91 kuaj fuqi. Citroen ZX kishte një kosto të ulët, por më e mira për ato vite ishin pajisjet teknike si: airbag, ABS dhe përforcuesi i timonit. Disa nga opsionet u përfshinë në konfigurimin bazë të makinës dhe disa u ofruan me një pagesë shtesë. ZX u prodhua deri në vitin 1998. Janë prodhuar gjithsej 2.1 milionë makina të tilla.

Formulari i Përgjithshëm i Citroen ZX
Pamje anësore Citroen ZX
Pamja e pasme e Citroen ZX

Shitja e Citroen në qytete të tjera