Njoftimet Premium

Citroen Xantia

Hatchback Citroen Xantia u prezantua për herë të parë në vitin 1993, kurse në vitin 1995 u shfaq versioni Break në karrocerinë e universal-it. Kjo makinë ishte e pajisur me motorë benzinë: 1.6 litra, 1.8 litra dhe 2.0 litra me një kapacitet prej 88 deri në 150 kuaj fuqi. Pati gjithashtu një modifikim të Xantia me motor turbo 2.0 litra me një kapacitet 150 kuaj fuqi. Në vitin 1997, në këtë makinë filloi të instalohej një motor V6 me vëllim 3.0 litra me kapacitet 190 kuaj fuqi. Kishte tre motorë me naftë, më i fuqishmi prej të cilëve ishte 2.1 litra (109 kuaj fuqi). Në vitin 1998, Xantia 2.0 HDi u shfaq me një motor turbodiesel të gjeneratës së re me rreth 110 kuaj fuqi. Pas përfundimit të prodhimit të kësaj makine në Evropë në vitin 2001, Citroen Xantia prodhohej në Iran deri në vitin 2010. Mund të themi se ky model ishte në kërkesë të madhe të konsumatorëve dhe ende ndonjëherë gjendet në rrugët e Evropës.

Formulari i Përgjithshëm i Citroen Xantia
Pamje anësore Citroen Xantia
Pamja e pasme e Citroen Xantia

Shitja e Citroen në qytete të tjera