Njoftimet Premium

Citroen XM

Shitjet e hatchback-ut të madh Citroen XM filluan në 1989. Ky hatchback me rrota aktive të përparme la një përshtypje pozitive për publikun. Në vitin 1990, XM u quajt “Makina e Vitit në Evropë”. Në vitin 1991, Citroen filloi prodhimin XM në karrocerinë universal. Kjo makinë ishte e pajisur me motorë benzinë ​​2.0 litra (kapacitet 115 kuaj fuqi) dhe V6 3.0 litra (kapacitet 210 kuaj fuqi), si dhe motorë nafte 2.1 litra dhe 2.5 litra. Blerësit mund të zgjidhnin një nga dy kambiot: mekanike me pesë shpejtësi ose automatike me katër shpejtësi. Në vitin 1994, ky model u ristilizua. Dizajni i karrocerisë ka ndryshuar pak, paneli i kontrollit është rinovuar dhe airbag është shfaqur në listën e opsioneve. Ka pasur edhe disa përmirësime teknike. Prodhimi i Citroen XM përfundoi në vitin 2000. Janë prodhuar gjithsej 333,000 kopje të këtij modeli.

Formulari i Përgjithshëm i Citroen XM
Pamje anësore Citroen XM
Pamja e pasme e Citroen XM

Shitja e Citroen në qytete të tjera