Njoftimet Premium

Citroen Evasion

Minivan Citroen Evasion filloi të prodhohej në Francë në vitin 1994. Kjo makinë u krijua si pjesë e një sipërmarrjeje të përbashkët midis PSA dhe Fiat, "binjakët" e saj ishin modelet: Fiat Ulysse, Lancia Zeta dhe Peugeot 806. Në Evasion ishin instaluar motorët me benzinë: 1.8 litra (99 kuaj fuqi), 2.0 litra (121 kuaj fuqi) dhe 2.0 litra Turbo (147 kuaj fuqi). Në vitin 2000, të gjithë këta motorë u zëvendësuan nga një motor i ri dy litërsh me kapacitet 132 kuaj fuqi, bashkë me të cilin ishte e mundur të porositej një kambio automatike me katër shpejtësi. Ky minivan ishte gjithashtu i pajisur me motorë turbodiesel: 1.9 litra (90 kuaj fuqi) dhe 2.1 litra (109 kuaj fuqi). Pas vitit 2000, Evasion filloi t'u ofrohet klientëve me motor diesel të ri 2.0 HDi me kapacitet 109 kuaj fuqi. Në 2002, prodhimi i Citroen Evasion u ndërpre.

Formulari i Përgjithshëm i Citroen Evasion
Pamje anësore Citroen Evasion
Pamja e pasme e Citroen Evasion

Shitja e Citroen në qytete të tjera