Njoftimet Premium

Citroen C3 Picasso

Compact van Citroen C3 Picasso u shfaq për herë të parë për publikun e gjerë në ekspozitën e makinave në Paris në tetor të vitit 2008. Shitjet e kësaj makine filluan në tremujorin e parë të vitit 2009. Compact van, i krijuar në një platformë të përbashkët me hatchback-et Peugeot 207 dhe Citroen C3, kishte një dizajn origjinal, një hapësirë të bollshme dhe sedilje të rehatshme të pasme. Makinat për tregun evropian u prodhuan në një fabrikë në Sllovaki, kurse versionet për vendet e Amerikës së Jugut u prodhuan në Brazil. Citroen C3 Picasso ishte i pajisur me motorë benzinë ​​1.4 litra (me kapacitet 95 kuaj fuqi) dhe 1.6 litra (me kapacitet 120 kuaj fuqi), si dhe motorë turbodiesel 1.6 litra (me kapacitet nga 90 deri në 117 kuaj fuqi). Në konfigurimin bazë, kjo makinë ishte e pajisur me kambio mekanike, por me një kosto shtesë, për disa versione, u ofrua instalimi i kambios automatike me gjashtë shpejtësi. Në shtator të vitit 2012, gjenerata e dytë e këtij kompact van u prezantua në ekspozitën e makinave në Paris.

Formulari i Përgjithshëm i Citroen C3 Picasso
Pamje anësore Citroen C3 Picasso
Pamja e pasme e Citroen C3 Picasso

Shitja e Citroen në qytete të tjera