Njoftimet Premium

Citroen BX

Citroen BX është një makinë e klasës së mesme që është prodhuar në Francë që nga viti 1982. Në vitin 1982, debutoi hatchback me pesë dyer, kurse një vit më vonë u prezantua makina në karrocerinë universal. BX ishte i pajisur me: motorë benzinë 1.1, 1.4, 1.6 dhe 1.9 litra me një kapacitet prej 55 deri në 160 kuaj fuqi; motorë me naftë 1.7 dhe 1.9 litra, kurse që nga viti 1988 është shfaqur motori turbodiesel me një vëllim prej 1.7 litra. Version unik u bë hatchback-u Citroen BX 4TC, I lançuar në vitin 1985. Kjo makinë kishte një motor turbo benzinë 2.1 litra me kapacitet 203 kuaj fuqi. Ishin bërë gjithsej 62 nga këto hatchback-e unike BX. Si rezultat i restyling-ut të kryer në vitin 1986, BX mori një dizajn të ri, kurse në vitin 1989 u shfaq një version me katër rrota aktive. Prodhimi i këtij modeli përfundoi plotësisht në vitin 1994. Për katërmbëdhjetë vjet prodhim, u bënë 2,315,739 hatchback dhe universal Citroen BX.

Formulari i Përgjithshëm i Citroen BX
Pamje anësore Citroen BX
Pamja e pasme e Citroen BX

Shitja e Citroen në qytete të tjera