Njoftimet Premium

Citroen Axel

Hatchback kompakt Citroen Axel me rrota aktive të përparme u prodhua në Rumani në një sipërmarrje të përbashkët midis Citroen dhe qeverisë rumune. Prodhimi i kësaj makine zgjati 6 vjet, nga viti 1984 deri në 1990. Makinat për tregun vendas quheshin Oltcit Club, kurse versioni i eksportit u quajt Citroen Axel. Axel është shitur në disa vende në Evropë, Amerikën e Jugut dhe Lindjen e Mesme. Modeli u prodhua vetëm me një karroceri me tre dyer. Gama e motorëve përbëhej nga motorë benzine ​​me ftohje me ajër: motori 0.65 litra me dy cilindra kishte kapacitet 34 kuaj fuqi, kurse motorët me katër cilindra 1.1 dhe 1.3 litra kishin kapacitet 57 dhe 61 kuaj fuqi. Makina me motor 1.3 litra ishte e pajisur me kambio mekanike me pesë shpejtësi, kurse versionet e tjera ishin me katër shpejtësi. Janë prodhuar gjithsej 60,184 kopje të kësaj makine.

Formulari i Përgjithshëm i Citroen Axel
Pamje anësore Citroen Axel
Pamja e pasme e Citroen Axel

Shitja e Citroen në qytete të tjera