Njoftimet Premium

Citroen Ami

Makina elektrike kompakte Citroen Ami, sipas krijuesve, mishëron një vizion të ri të lëvizshmërisë urbane. Kjo makinë 2-vendëshe është më e vogël se Smart: 2,410 mm i gjatë, 1,390 mm i gjerë dhe 1,520 mm i lartë. Kursimet në krijimin dhe prodhimin e Ami-it vihen re në gjithçka: makina ka dyer të njëjta në të majtë dhe të djathtë, dritaret anësore hapen me dorë, rregullimi i pasqyrës është gjithashtu mekanik. Pjesa e brendshme e makinës është shumë e varfër: sedilja e pasagjerit nuk lëviz fare, kurse sedilja e shoferit ka vetëm një rregullim. Në vend të kruskotit, është instaluar një ekran shumë i vogël, dhe në vend të sistemit multimedial, pronarët mund të përdorin një prizë për të karikuar smartphone-in. Nuk ka sisteme moderne si ABS dhe airbags në Citroen Ami. Makina elektrike ka një motor 6 kW (8,2 kuaj fuqi), shpejtësia maksimale është e kufizuar deri në 45 km/orë.

Formulari i Përgjithshëm i Citroen Ami
Pamje anësore Citroen Ami
Pamja e pasme e Citroen Ami

Shitja e Citroen në qytete të tjera