Njoftimet Premium

Citroen 2CV

Citroen 2CV (deux chevaux vapeur) përkthehet nga frëngjishtja si "dy kuaj fuqi". Kompania franceze Citroen e prodhoi këtë makinë kompakte nga viti 1949 deri në 1990. 2CV është një nga makinat e famshme të viteve 30-40, të cilat, pa humbur popullaritetin dhe konkurrencën, u prodhuan për shumë dekada. Prodhimi në seri i 2CV zgjati 42 vjet me ndryshime minimale të projektimit. Në vitin 1981, 2CV e verdhë ishte makina e James Bond në filmin “Vetëm Për Sytë e Tu”. Vlen të përmendet se në makinën e përdorur për këtë film ishte instaluar motori më i fuqishëm me katër cilindra nga Citroen GS. Për nder të kësaj ngjarjeje të rëndësishme, Citroen lançoi modifikimin e veçantë 2CV "007" me motor të zakonshëm, por që dallohej nga versioni i prodhimit me ngjyrë të verdhë nga mbishkrimet "007" në dyert e përparme dhe nga ngjitëset që pasqyronin vrimat e plumbave.

Formulari i Përgjithshëm i Citroen 2CV
Pamje anësore Citroen 2CV
Pamja e pasme e Citroen 2CV

Shitja e Citroen në qytete të tjera