Njoftimet Premium

Chrysler Viper

Me emrin Chrysler Viper në tregun evropian u shit supercar Dodge Viper. Prodhimi i coupe sportive Viper dy-vendëshe, me dy dyer dhe me rrota aktive të pasme filloi në vitin 1989. Në punën për këtë makinë mori pjesë Carroll Shelby, i cili krijoi makinën e famshme AC Cobra. Tek Viper-i u instalua motori më i fuqishëm në botë për veturat me vëllim 8 litra. Viper mund të marrë shpejtësinë deri në 300 km/orë dhe të arrijë nga vendi shpejtësinë 100 km/orë në një kohë rekord prej 4,5 sekondash. Ekzistojnë dy modifikime të kësaj kupe: e zakonshme dhe GTS, e cila ka karakteristika teknike edhe më të fuqishme. Pronarët e kësaj makine vërejnë dizajnin e bukur sportiv dhe pajisjet e mira teknike, si dhe një shkarkim të fuqishëm të adrenalinës gjatë guidës. Prodhimi i Chrysler Viper është ndërprerë në vitin 2002.

Formulari i Përgjithshëm i Chrysler Viper
Pamje anësore Chrysler Viper
Pamja e pasme e Chrysler Viper

Shitja e Chrysler në qytete të tjera