Njoftimet Premium

Chrysler Neon

Chrysler Neon është një makinë e vogël me rrota aktive të përparme, e cila u zbulua zyrtarisht në janar të vitit 1994. Ekzistojnë dy versione të kësaj makine: një coupe me dy dyer dhe një sedan me katër dyer. Nën markën Chrysler, kjo makinë u shit në Evropë, në Meksikë, në Kanada, në Japoni, në Egjipt, në Australi dhe në Amerikën e Jugut. Në tregun e SHBA-së, kjo makinë u shit nën markat Dodge dhe Plymouth. Neon i gjeneratës së parë u pajis me motorë 2.0 litra me kapacitet 98 kuaj fuqi dhe motor 2.0 litra me kapacitet 150 kuaj fuqi. Kutia e shpejtësisë është automatike ose mekanike. Në vitin 2000 u prezantua Neon i gjeneratës së dytë në karrocerinë e sedan. Një motor 2.0 litra me kapacitet 132 kuaj fuqi u instalua në këtë makinë. Prodhimi Chrysler Neon përfundoi në vitin 2005.

Formulari i Përgjithshëm i Chrysler Neon
Pamje anësore Chrysler Neon
Pamja e pasme e Chrysler Neon

Shitja e Chrysler në qytete të tjera