Njoftimet Premium

Chrysler Laser

Chrysler Laser është një coupe me tre dyer që u prezantua në vitin 1983. Në atë kohë, problemet kryesore financiare të kompanisë Chrysler ishin zgjidhur dhe kjo lejonte që inxhinierët e kompanisë të fillonin një projekt plotësisht të ri "K". Ideja e këtij projekti ishte të prodhonte vetura kompakte. Vlen të përmendet se ishte pikërisht ky projekt qё i lejoi kompanisё Chrysler të kapërcejë plotësisht krizën financiare dhe të arrijë sukses të madh në tregun global të automobilave. Chrysler Laser u është ofruar klientëve në katër konfigurime të ndryshme dhe kishte dy versione të motorëve me benzinë: një atmosferik 2.2 litra me një kapacitet 98 kuaj fuqi dhe një turbocharged 2.2 litra me një kapacitet prej 148 kuaj fuqi. Të gjitha konfigurimet ishin të pajisura me kuti shpejtësie mekanike ose automatike. Prodhimi i modelit Laser u ndërpre në vitin 1986.

Formulari i Përgjithshëm i Chrysler Laser
Pamje anësore Chrysler Laser
Pamja e pasme e Chrysler Laser

Shitja e Chrysler në qytete të tjera