Njoftimet Premium

Chrysler Fifth Avenue

Kjo makinë u prezantua në vitin 1982. Emri Fifth Avenue u zgjodh për nder të një rruge në qytetin e Nju Jorkut në SHBA. Kjo rrugë është plot me dyqane dhe atraksione kulturore. Për herë të parë ky emër u përdor për modifikimin e sedanit Chrysler New Yorker, por në vitin 1984 Fifth Avenue u bë një model i veçantë. Nga viti 1984 deri në 1989, të gjitha makinat Chrysler Fifth Avenue ishin të pajisura me një motor V8 5.2 litra me 140 kuaj fuqi dhe një kuti shpejtësie automatike. Ky sedan me rrota aktive të pasme kishte kërkesë tё lartë në tregun amerikan të automobilave. Gjatë periudhës nga viti 1984 deri më 1989 u prodhuan më shumë se gjysëm milioni makina Chrysler Fifth Avenue. Në 1990, Fifth Avenue përsëri u bë një modifikim i Chrysler New Yorker. Emri Fifth Avenue u ndёrpre sё pёrdoruri në fund të vitit 1993.

Formulari i Përgjithshëm i Chrysler Fifth Avenue
Pamje anësore Chrysler Fifth Avenue
Pamja e pasme e Chrysler Fifth Avenue

Shitja e Chrysler në qytete të tjera