Njoftimet Premium

Chrysler Daytona

Daytona është një coupe tredyershe me rrota aktive të përparme, e cila u prodhua nga kompania amerikane e automobilave Chrysler që nga janari të vitit 1983. Gjatë gjithë ekzistencës së tij në Chrysler Daytona u instaluan motorë të ndryshëm benzine që variojnë në vëllim nga 2.2 litra deri në 3.0 litra. Përveç motorëve atmosferikë të zakonshёm, disa modifikime të këtij modeli ishin të pajisura me motorë turbocharged. Coupe Daytona ka një shpejtësi maksimale 212 km/orë dhe koha e marrjes sё shpejtёsisё deri 100 km/orë është 8,8 sekonda. Kjo makinë ishte e pajisur me një kuti shpejtësie mekanike me pesë shpejtësi ose një kuti shpejtësie automatike me katër shpejtësi. Kapaciteti i serbatorit tё karburantit është 53 litra. Pronarët e Chrysler Daytona pёrmendin pamjen e jashtme tё bukur të makinës dhe komoditetin e lartë gjatё ngarjes sё makinёs. Në vitin 1993, prodhimi i kësaj coupe u ndërpre.

Formulari i Përgjithshëm i Chrysler Daytona
Pamje anësore Chrysler Daytona
Pamja e pasme e Chrysler Daytona

Shitja e Chrysler në qytete të tjera