Njoftimet Premium

Chrysler Concorde

Sedani i madh Chrysler Concorde me rrota aktive të përparme u zbulua zyrtarisht në vitin 1993. Kjo makinë është prodhuar në uzinën Chrysler në Kanada. "Binjaku" i këtij modeli ishte sedan Eagle Vision. Tek Concorde u instaluan motorë benzine V6 me një vëllim 3.3 litra (153–161 kuaj fuqi) dhe 3.5 litra (217 kuaj fuqi). Të gjitha versionet ishin të pajisura vetëm me kuti shpejtësie automatike. Në vitin 1998, një Concorde plotësisht e re e gjeneratës së dytë u shfaq në tregun amerikan, nga pamja e jashtme pothuajse identike me një model tjetër të markës - me sedanin Chrysler LHS. Makina u rrit paksa në madhësi (gjatësia e karrocerisë u rrit nga 5.1 në 5.3 metra), por ajo u bë pak më e lehtë për shkak të përdorimit të aluminit në pjesët e karrocerisë. Përveç motorëve të mëparshëm Chrysler Concorde i gjeneratës së dytë mori motorë të rinj me 2.7 dhe 3.2 litra. Në vitin 2003, prodhimi i kësaj makine u ndërpre.

Formulari i Përgjithshëm i Chrysler Concorde
Pamje anësore Chrysler Concorde
Pamja e pasme e Chrysler Concorde

Shitja e Chrysler në qytete të tjera