Njoftimet Premium

Chevrolet Volt

Chevrolet Volt është një makinë kompakte e kompanisë General Motors. Volt i gjeneratës së parë u prezantua në Auto Show tё Amerikës së Veriut në Detroit në janar të vitit 2007. Kjo makinë hibride, me aftësinë për tu karikuar nga rrjeti elektrik, është në gjendje të pёrshkojë në mënyrën e mjetit elektrik rreth 65 km. Kur krijuan këtë makinë, inxhinierët e kampanisë së General Motors përdorën teknologjitë që përdoren në makinën elektrike EV-1. Motorë të ndryshëm mund të instalohen në Chevrolet Volt, për shembull, që funksionojnë me E85 (përzierje: 85% etanol dhe 15% benzinë), E100 (100% etanol) ose me bionaftë. Makina hibride Chevrolet Volt e gjeneratës së dytë ka dalë në tregun amerikan që nga viti 2015. Hatchback-u me pesë dyer është ndërtuar në platformën D2XX. Prodhimi është organizuar në fabrikën GM në Detroit. Çmimet për modelin Volt në SHBA fillojnë nga 33,000 dollarë.

Formulari i Përgjithshëm i Chevrolet Volt
Pamje anësore Chevrolet Volt
Pamja e pasme e Chevrolet Volt

Shitja e Chevrolet në qytete të tjera