Njoftimet Premium

Chevrolet Vega

Chevrolet Vega - ky automjet me rrota aktive të pasme prodhohej nga kompania General Motors nga viti 1970 deri në vitin 1977. Prodhimi i këtyre makinave u organizua në fabrika në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada. Blerësve iu ofruan versione me karroceri: një sedan me dy dyer, një hatchback me tre dyer, një universal me tre dyer dhe një furgon. Ishte modeli më kompakt (gjatësia e karrocerisё - 4,3 metra) dhe modeli më i lirë i markës Chevrolet në Amerikë (në vitin 1971, çmimi i një makine fillonte nga 2,090 dollarë). Konkurrentët e Vega ishin AMC Gremlin dhe Ford Pinto. Në këtë makinë ishte instaluar një motor benzinë me 2.3 litra me një kapacitet prej 70 deri 90 kuaj fuqi. Vega ishte e pajisur me kuti shpejtësie mekanike ose automatike. Chevrolet Vega kishte kërkesa nga ana e blerësve, megjithëse makina shpesh kritikohej për besueshmërinё e dobët. Në total, kompania prodhoi 2.006.661 ekzemplarё të këtij modeli.

Formulari i Përgjithshëm i Chevrolet Vega
Pamje anësore Chevrolet Vega
Pamja e pasme e Chevrolet Vega

Shitja e Chevrolet në qytete të tjera