Njoftimet Premium

Chevrolet Nova

Chevrolet Nova është një makinë kompakte që është prodhuar në SH.B.A. nga ndarje GM Chevrolet nga viti 1962 deri në vitin 1979. Deri në vitin 1969, modeli bazë quhej Chevrolet Chevy II dhe Chevy II Nova, ishte përcaktimi i një prej konfigurimeve më të mira. Në Kanada ky model u shit nën markën Pontiac. Gjenerata e parë e kësaj makine është prodhuar nga viti 1962 deri në vitin 1967, me ristilimi në vitin 1966. Nova ishte e pajisur me motorë Super-Thrift 2.5 litra dhe Hi-Thrift 3.2 litra. Konfigurimet e mëposhtme ishin në dispozicion të klientëve: Chevy II 100, Chevy II 300 dhe Chevy II Nova 400. Gjenerata e dytë Nova u shfaq në vitin 1968. Në vitin 1975 u prezantua gjenerata e tretë. U shfaqën tre versione luksoze të kësaj makine: Custom, LN dhe Concours. Nga viti 1982 deri në 1988 në SHBA, me emrin e markës Chevrolet Nova, u prodhua një makinë japoneze me rrota aktive të përparme Toyota Corolla/Toyota Sprinter. Kjo makinë nuk kishte asnjë lidhje me Nova origjinale përveç emrit.

Formulari i Përgjithshëm i Chevrolet Nova
Pamje anësore Chevrolet Nova
Pamja e pasme e Chevrolet Nova

Shitja e Chevrolet në qytete të tjera