Njoftimet Premium

Chevrolet Lanos

Chevrolet Lanos është një makinë e vogël me rrota aktive të përparme. Kjo makinë është prodhuar në karrocerinë sedan ose hatchback. Fillimisht, kjo makinë u prodhua nga Daewoo dhe u quajt Daewoo Lanos. Lanos u prezantua për herë të parë në një ekspozitë të makinave në Gjenevë në 1997. Karroceria e kësaj makine u zhvillua nga kompania italiane e projektimit ItalDesign. Më 30 prill të vitit 2002, General Motors pagoi 251 milion dollarë për 42.1% të aksioneve të kompanisë Daewoo. Në tetor të vitit 2002, u krijua kompania General Motors Daewoo Auto & Technology. Në të njëjtin vit, u shfaq një model i ri i gjeneratës së dytë Daewoo Lanos, por tashmë nën markën Chevrolet. Chevrolet Lanos u shit me këtë emër në disa vende, por tregu kryesor për këtë model ishte ai rus dhe ukrainas. Prodhimi i Lanos përfundoi në dhjetor të vitit 2017.

Formulari i Përgjithshëm i Chevrolet Lanos
Pamje anësore Chevrolet Lanos
Pamja e pasme e Chevrolet Lanos

Shitja e Chevrolet në qytete të tjera