Njoftimet Premium

Chevrolet El Camino

Në përgjigje të paraqitjes në vitin 1957 të një pickup Ford Ranchero, inxhinierët e Chevrolet krijuan pickup-in e tyre, i cili u zbulua zyrtarisht në vitin 1958. Emri i këtij pickupi është: Chevrolet El Camino. Kjo makinë është ndërtuar në platformën e universal-it Chevrolet Brookwood të vitit 1959. El Camino i vitit 1959 ishte pickupi i parë i Chevrolet me një platformë metalike për ngarkese dhe jo prej druri. Kjo makinë ishte e pajisur me motorë: Turbo-jet V8 4.6 litra dhe Turbo-Thrust V8 5.7 litra. Vlen të përmendet se makinat me një motor Turbo-Thrust kishin një fuqi prej 335 kuaj fuqi. Në 1964, gjenerata e dytë El Camino u prezantua në platformën e makinës Chevrolet Chevelle. Në vitin 1968, u shfaq gjenerata e tretë e këtij pickupi. U shfaq versioni i ri i fuqishëm i Super Sport SS396 me motorin Turbo-Jet 396.Prodhimi i Chevrolet El Camino përfundoi në vitin 1987.

Formulari i Përgjithshëm i Chevrolet El Camino
Pamje anësore Chevrolet El Camino
Pamja e pasme e Chevrolet El Camino

Shitja e Chevrolet në qytete të tjera