Njoftimet Premium

BMW Z8

Publiku e pa BMW Z8 në 1997 në një ekspozitë në Tokio. Pastaj ky roadster u shfaq në formën e një prototipi konceptual, i cili nuk e pengoi atë nga pushtimi i publikut dhe nxitjen e kritikave nga gazetarët e automobilave. Vendimi për fillimin e makinës në prodhim masiv u bë vetëm në vitin 2000. Trupi i makinës bavareze përbëhet tërësisht nga elementë alumini, gjë që reduktoi ndjeshëm masën e roadster-it. Shasia është kryesisht e bashkuar me BMW Seria 5 dhe është bërë gjithashtu prej alumini. BMW Z8 del nga masa totale e veturave me dizajnin e tij interesant. Duhet të theksohen harqet origjinale të rrotave, trupin e rrumbullakosur dhe pasqyrat anësore të mbulesave të kromit. Dritat e pasme të ngushta japin shpejtësinë dhe dinamikën e makinës.

Formulari i Përgjithshëm i BMW Z8
Pamje anësore BMW Z8
Pamja e pasme e BMW Z8

Shitja e BMW në qytete të tjera