Njoftimet Premium

BMW Z3 M

BMW Z3 M është një makinë sportive kompakte e bërë në bazë të roadster (E36/7) dhe coupe (E36/8) të serisë Z. Kjo makinë është rezultat i bashkëpunimit midis BMW dhe Motorsport. Makinat Z3 M u prodhuan nga viti 1998 deri në 2002 dhe më pas u zëvendësuan me serinë e re Z4 M. Një version i fuqishëm i Roadster Z3 u prezantua në vitin 1998 si M Roadster E36/7S dhe u prodhua si për tregun evropian, ashtu edhe për tregun e Amerikës së Veriut. Kjo makinë kompakte dallohej nga modeli bazë Z3, për nga forma aerodinamike e karrocerisë. Pjesa teknike ishte marrë nga coupe M3 (E30 dhe E36). Në vitin 2001, u bë ndryshimi i modelit roadster Z3 M, si rezultat i të cilit u shfaq një motor i ri më i fuqishëm nga BMW M3 E46. Për shkak të hapësirës së vogël nga toka (110 mm), kjo makinë drejtohet shumë mirë, por është plotësisht e papërshtatshme për rrugë të këqija.

Formulari i Përgjithshëm i BMW Z3 M
Pamje anësore BMW Z3 M
Pamja e pasme e BMW Z3 M

Shitja e BMW në qytete të tjera